Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Progress versus Regress

door | Trailer

Melanie Bonajo (geb. 1978, Nederland) heeft gestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en was artist-in-residence aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en het International Studio & Curatorial Program in New York.

Haar werk en performances waren eerder onder meer te zien in instellingen als het Bonnefantenmuseum, Maastricht; de Frankfurter Kunstverein, Frankfurt; FOAM, Amsterdam; Haus der Kunst, München; Manifesta 12, Palermo; MARTa Herford; STUK, Leuven; Fondazione Prada, Milaan; Museum Arnhem; Mains d’Oeuvres, Saint-Ouen; De Hallen, Haarlem; EYE Filmmuseum, Amsterdam; De Appel Arts Centre, Amsterdam; Center for Contemporary Art, Warschau en het National Museum of Modern and Contemporary Art, Seoul.

Melanie Bonajo plaatst in haar film Progress vs regress vraagtekens bij de technologische vooruitgang. Ze onderzoekt hoe die vooruitgang mensen van zichzelf kan vervreemden. In haar werk staat communicatie centraal, communicatie met zoveel mogelijk mensen en groepen. Zo ook in de te maken film Progress vs Regress. Bonajo interviewt ouderen over hoe technologie hun kijk op relaties, werk, geld, tijd en emoties heeft veranderd. We vergeten vaak hoe recent uitvindingen als de tv en de computer eigenlijk zijn. Mensen ouder

dan 70 hebben de grootste technologische revolutie ooit meegemaakt. Hoe hebben die uitvindingen ons gevormd? Hoe ver reikt onze obsessie met materiële objecten? Zijn er grenzen aan onze behoeften? Hoe zou het leven zijn als sommige technologieën nooit zouden zijn uitgevonden?